73'-23'
סלון וידאו בין שתי מלחמות
תאריך אחרון להגשה: מוצ"ש, 2.3.23 בחצות
להגשת הצעות לחצו כאן
זומו, המוזיאון שבדרך, מזמין אתכם לקחת חלק בפרויקט 73'-23' ולהציע עבודות דימוי נע (וידאו), קיימות או חדשות, העוסקות בדרך שבה מלחמות, קונפליקטים, מצבי קיצון וטראומות מעצבות ומשפיעות על החיים בישראל. התערוכה תקבץ ותציג 50 עבודות שנוצרו בישראל בין, אחרי ותוך כדי שתי המלחמות לאנתולוגיה מקיפה שתוצג במקביל בשורת מוסדות תרבות ואמנות מובילים ובסלונים פרטיים בכל רחבי הארץ והעולם.
על התפר שבין אוקטובר 1973 לאוקטובר 2023, על הקו שמחבר בין מחדל אחד לאחר ועל ציר הזמן שבין שתי טראומות שבהן האישי והלאומי מתערבבים לבלי הכר – נבקש לאצור ולהקרין אסופות של עבודות וידאו שנוצרו בישראל ומגיבות אל המציאות בה. הפרויקט יבקש להדהד ולבחון בעזרת הדימוי הנע את המשבר הקיומי שאליו נקלענו ולהציע נקודת מבט חדשה/ישנה על המציאות הגועשת מסביבנו. בשעה שהכאב עדיין חד, המוזות משתתקות וכולנו מנסים לאסוף את השברים תוך כדי תנועה, נייצר מרחבי תצוגה ומפגש אינטימיים וייחודיים שיאפשרו קשב, ושיח, ויצרו מקום בטוח לביקורת, לתוכחה, לנחמה ולחלימה על עתיד אחר.
דווקא מתוך הכאוס האישי והלאומי, כאשר הזהות של כולנו מאותגרת ומאוימת, בחרנו לשאול שוב מה כוחה הייחודי של האמנות בכלל וכוחו של הדימוי הנע בפרט. לשאול שאלות, לזהות מגמות, לזרוק אור על תהליכים ולהציע אפשרויות חדשות. דווקא עכשיו, כשאנחנו מותקפים בדימויים קשים מכל עבר, כשכל תיעוד נחשד כתעמולה והאמת היא בעיני המתבונן, אנחנו מבקשים להציף מחדש את כוחה של צפייה קולקטיבית ולהציע אותה כבסיס וכמקום למפגש והשראה.
התערוכה תוצג בסתיו 2024 במקביל במוסדות אמנות מובילים בכל רחבי ישראל וכן בסלונים פרטיים של מארחים מהארץ ומהעולם.
– מה אנחנו מחפשים?
- עבודות דימוי נע (וידאו, קולנוע נסיוני, אנימציה), בכל ז'אנר או סגנון, גם כאלה מוכרות וגם כאלה שמעלות אבק בארכיון הפרטי, שנעשו בישראל או עסקו בנעשה בה בין 1973 ל-2023. אורך מקסימלי: 20 דקות.*
- עבודות שבוחנות או מערערות ומהרהרות מחדש מושגי יסוד כגון זהות – לאומית, קהילתית, מגדרית, אישית, קולקטיבית ועוד.
- עבודות שנותנות קול ומקום לזהויות ולנרטיבים מנוגדים, מושתקים או מודחקים.
- עבודות שנוגעות בטראומה באמצעים כמו עדות, שחזור או פרה-אנקטמנט, ומבליטות את הקושי לייצג את הבלתי ניתן לייצוג.
- עבודות שמתייחסות לגוף ולנפש כזירת מלחמה.
- עבודות שעוסקות בתפקידו/ה של האמן/אמנית כנביא/ה, מתריע/ה בשער ו/או מחולל/ת שינוי.
- עבודות שמבליטות את אמצעי הייצור המדיומליים וחושפות את נקודות התורפה של הדימוי הנע כמתעד, מסדיר תודעה, מפיץ מידע ומחולל מציאות.
- עיסוק בצנזורה, השתקה וגבולות חופש הביטוי.
- עבודות שמבקשות לדמיין מציאות אחרת ולברוא עתידים אלטרנטיביים.
– מה אתם צריכים לשלוח?
- אם עבודת הווידאו מוכנה – שלחו לינק לצפייה, תיאור מילולי קצר (עד 300 מילה), קורות חיים, ותיק עבודות (עד חמש עבודות).
- אם העבודה היא חדשה לחלוטין – שלחו לנו רעיון (עד 500 מילה), הערכה תקציבית, קורות חיים ותיק עבודות קודמות שיצרתם (לפחות עבודת וידאו אחת).
- אם העבודה עדיין זקוקה לזמן ועבודה – שלחו לנו הצעה מפורטת עם תיאור מילולי, סקיצות, ראף קאט או כל חומר אחר שעשוי לסייע בהבנת הפרויקט. כמו כן, שלחו הערכת תקציב של מה שנדרש לכם על מנת לסיים את העבודה, כולל לוח זמנים ופירוט הכנסות נוספות, לצד קורות חיים ותיק עבודות.
- .
– מה אנחנו מציעים?
- לעבודות קיימות – דמי הקרנה על סך 1,000 שקלים (לכל משך הפרויקט).**
- לעבודות חדשות או בתהליך עבודה – עד 20,000 שקלים*** (העבודות שייבחרו יוצגו בהקנת בכורה במסגרת הפרויקט).
- השתתפות בתערוכה ראשונה מסוגה שתוצג במקביל במוסדות האמנות המובילים בישראל.****
– מה אתם עושים?
מלאו את הטופס כאן ואולי נשתף פעולה.
אוצרות: מילנה גיצין אדירם, ד"ר מעין שלף ושחר בן-נון